De behoefte aan meer woningen in de regio Eindhoven lijkt groter dan ooit. Wooninc. draagt zijn steentje bij met een aantal nieuwbouwprojecten. Hiermee investeren we in goede en betaalbare woonruimte. Hieronder een korte update over een aantal projecten.

Fakkellaan

De nieuwe woningen aan de Fakkellaan in Eindhoven zijn klaar. In januari leverden we dit nieuwbouwproject op (goed voor 14 huizen en 7 appartementen) en verhuurden het aan de GGzE.

De nieuwe bewoners zijn kwetsbare mensen met een psychiatrische achtergrond. Zij zijn inmiddels stabiel en willen hun leven verder oppakken. Hun nieuwe woning biedt hen die mogelijkheid. Daarbij krijgen ze begeleiding van GGzE De Boei.

Omwonenden, onder wie bewoners van het Pieter Eiffhuis, kregen in februari de kans om een kijkje te nemen in de nieuwe woningen en de gezamenlijke binnen- en buitenruimte. Het zorgteam van GGzE De Boei was aanwezig om vragen te beantwoorden. Het was een succesvolle bijeenkomst met veel bezoekers en enthousiaste reacties.

Picuskade

Nog volop in ontwikkeling is de Picuskade. Deze veelbesproken nieuwbouw in Eindhoven verrijst tussen het DAF Museum en het NRE-terrein.

Een project dat zó dicht bij het stadscentrum ligt, op nog geen 10 minuten afstand, is uiteraard populair. De inschrijvingen voor deze 248 sociale en commerciële huurwoningen stromen dan ook binnen.

Intussen gaat Hurks voortvarend te werk. Dit bouwbedrijf verwacht medio april het hoogste punt te bereiken van de toren;

in totaal 12 verdiepingen hoog. Bovendien is meer dan de helft van het gevelmetselwerk afgerond en is er een start gemaakt met het tegel- en stucwerk in de studio’s. De oplevering is na de zomer.

Floraplein

Het Floraplein ligt aan een van de belangrijkste toegangswegen van Eindhoven. Op deze locatie, ter hoogte van de Resedastraat en Clematisstraat, ontwikkelen we een woongebouw voor senioren met daarin 70 appartementen en een ontmoetingsruimte. Dit is de eerste fase van het nieuwbouwplan; in een later stadium bouwen we nog eens 27 nieuwe appartementen.

De afgelopen periode hebben we de plannen voor de eerste fase iets aangepast.

De definitieve plannen voor de tweede fase van nieuwbouwproject Floraplein zijn nog in ontwikkeling.

De Hille

Ten slotte hebben we nieuws over De Hille, de nieuwbouwwijk in het zuidoosten van Middelbeers (gemeente Oirschot). Al in 2014 werd de eerste fase opgeleverd (ruim 30 huur- en koopwoningen) en inmiddels is ook de tweede fase bijna afgerond. Deze bestaat uit 5 levensloopbestendige huurwoningen voor senioren, die we op 5 april officieel opleveren.

De toekomstige huurders zijn al bekend. Zij konden begin maart alvast genieten van hun nieuwe woning tijdens een kijk- en meetuurtje.

Meer weten over onze nieuwbouwprojecten? Neem een kijkje op: https://www.wooninc.nl/woningaanbod/nieuwbouw/